LRF Skari Startnummer Lions-auksjon

Publisert av John Ivar Rygge den 06.03.22. Oppdatert 13.03.22.

RØDE FJÆR 2022

Skari-startnummer

på Lions-auksjon

Er du raskt ute og byr høyest, kan du sikre deg et VM-klenodium i auksjonen Lions Club Nittedal drar i gang til inntekt for Beitostølen helsesportssenter.

- Vi ble storveis overrasket da et av våre medlemmer, Kai Olav Kirkeby, fortalte at han ville donere startnummeret Bente Skari brukte da hun vant VM-gull i Lathi i 2001. Kirkeby hadde i en tidligere jobb vunnet startnummeret under en tilstelning hos sin daværende arbeidsgiver, forteller presidenten i Lions Club Nittedal, John Ivar Rygge.

Han inviterer nå næringslivet og privatpersoner til å by på startnummeret, som vil bli solgt til høystbydende. Og inntektene fra auksjonen skal gå til «Røde Fjær»-aksjonen.

Under slagordet «Små helter. Store drømmer» samler Lions Norge inn penger til bygging av et familie- og kompetansehus ved Beitostølen Helsesportsenter. Målet med dette prosjektet til 50 millioner kroner, er å videreutvikle arbeidet for at alle funksjonshemmede barn skal ha likeverdige muligheter, uavhengig av funksjonsnedsettelser, etnisk bakgrunn og bosted.

Lions Røde Fjær (LRF) skulle egentlig gjennomføres i løpet av 2020, men på grunn av koronasituasjonen ble aksjonen utsatt

Også lokalt engasjerer Lions seg. Nittedal-klubben vil i tiden fremover ha ulike tiltak, blant annet med stands i foajeen utenfor biblioteket i Flammen, for å spre informasjonen om Beitostølen-prosjektet og tanken bak Røde Fjær. Målet er samle inn mest mulig penger lokalt som en del av den landsomfattende aksjonen.

Lions Nittedal har opprettet egen konto og eget VIPPS-nummer for denne aksjonen. Bidragene fra lokale Lions-klubber går inn i den store potten for landsaksjonen, og synliggjøres utad med en egen vegg med løvepoter i ulike farger i det nye senteret når det står ferdig.

Fram til nå har Lions i Nittedal fått inn nærmere 50 tusen kroner til aksjonen, inkludert en egen tildeling på 25 tusen kroner fra Nittedal-klubben.

- Vi kjenner til at familier fra vårt nærområde har benyttet tilbudet på Beitostølen gjennom de mer enn 50 år som senteret har vært i drift. Mange har hatt stor glede av senteret, som nå utvider og spisser sitt tilbud med et nytt, oppdatert tilbud, forteller John Ivar Rygge. Han håper på stor respons og giverglede i den lokale aksjonen.

Auksjonen med VM-startnummeret som Bente Skari brukte i Lathi i 2001 ruller i gang i nær fremtid. Lions-president Rygge er klar til å ta imot tilbud.

- Jeg husker ikke alle detaljer rundt de to VM-gulene jeg tok i Lathi, men jeg var storfavoritt, både på fellesstart og intervallstart. Føret var vanskelig og jeg fikk en treg start, men ledet likevel med 20 sekunder etter første runden på sju kilometer på intervallstarten. Da jeg skulle ut på sisterunden, en trekilometers sløyfe, ble jeg liggende bak en løper som ikke ville slippe meg forbi. Løperen reagerte ikke på mine gjentatte tilrop, og til slutt måtte jeg bruke staven, husker jeg, for å få henne til å slippe meg forbi. Plutselig var ledelsen skrumpet inn til bare noen få sekunder, men en brukbar avslutning ga seier med ti sekunders margin, forteller Bente Skari. Hun synes det er hyggelig at hennes startnummer fra Lathi-VM kan være med og bidra til at flere kan få muligheter til å oppleve ski- og aktivtetsglede på Beitostølen.